Kosgeb Nedir
KOSGEB 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi ve yardımcı olunması amacıyla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. KOSGEB’in 1990-2009 yılları arasında imalat sanayi KOBİ’lerine yönelik yapmış olduğu çalışmalar takdirle karşılanmış ve 2009 yılında imalat sanayi dışında yer alan diğer sektörlerdeki KOBİ’lerin de geliştirilmesi görevi KOSGEB’e verilmiştir. 18 Eylül 2009 Tarihinde alınan Bakanlar Kurulu Kararı ile, KOSGEB’in geliştirilmesinden sorumlu olduğu KOBİ sektörleri belirlenmiştir. Ekonomiye ve üretime sağladığı katkılarla Kosgeb Türkiyemiz açısından önemli bir kuruluştur.
Kosgeb için kimler başvurabilir
Katalog basımı ve reklam işleri için, 50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı ise 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak “KOSGEB” Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği İçin;
- Başvuru Tarihleri : 19.12.2016 Pazartesi günü saat 09.00’dan 21.12.2016 Çarşamba günü saat 24.00’te başvuruya kapanacaktır.
Sizlerde bu gelişmelerden yararlanmak isterseniz bu ön bilgiyi unutmamalısınız.
Kosgeb Destekli Katalog Yaptırabilirmiyim ?
Bu konuda kosgeb destekli katalog basımı yaptırmak için doğru ve güncel bilgili olan yerdesiniz. Çünkü katalog yaptırırken dikkat etmeniz gereken kurallar ve işlemler vardır.
Kosgeb destekli katalog basımı yaptırmak için istenilen evraklar şunlardır ;
- Şirketin Vergi Levhası (Matrahsız olmamasına dikkat ediliyor)
- Faaliyet Belgesi (Oda Kaydı )
- Ticaret Gazetesi Eki (Sanayi Odasına Bağlı)
- Kosgeb Matbaa Basımı için ön görülen logo ve sayfaların koşulları
- Kesilecek fatura tutarının bedelinin doğru ve gerçekçi kesilmesi (Örneğin; 2000 TL tutan bir kataloğa 5000 TL fatura kesmek gibi.. Bunu Kosgeb asla kabul etmez ve Kosgeb katalog desteği veren matbaalara da teklif etmeyiniz.
- Katalogların arka sayfasın ve içi bölümlerde Kosgeb’in logosu mutlaka olmalıdır.
- Başvurular için Kosgeb Danışmanı olmalıdır.
- Katalog basımına geçmeden proforma fatura kesilip başvuru yapılmalıdır.
- Proforma faturasından sonra Kosgeb destekli katalog basımı gerçekleşip önerilen fiyatı firmaya KDV tutarı ile birlikte faturasını kesip havale yoluyla matbaa firmasına ödemeniz gerekmektedir. Matbaaya göndermiş olduğunuz ödeme dekontunu da kesilen faturanın fotokopisi ile birlikte Kosgeb firmasına başvurular kısmanda bildirmeniz yada Kosgeb Danışmanınız size bu konuda kesinlikle yardımcı olmaktadır.
- Yeni kuruluş iseniz ve girişimci olarak proje sunulması dahilinde Kosgeb firması geri ödemeksizin 50.000 TL ve 100.000 TL ödeme yapmaktadır.
- Kullanılacak hibenin dışında fatura basımınızı, kira ödemelerinizi devlet geri ödemeksizin karşılamaktadır. Bunun için danışman tutmanızda yarar olucaktır.
GC Tasarım firması olarak bu konuda da sizlere sağlıklı bilgi verebilir ve bu şekilde bir düşünceniz var ise gerenkenler hakkında sizlere yardımcı olabililiriz. Bunun için yapmanız gereken sorularınız ve öğrenmek istediğiniz konularda bilgi almak için, bizlere mail yada telefon yoluyla ulaşmanız vede firmamızda ki uzman kişilerin sizin sorunlaranıza çare bularak yaptırmak istediğiniz katalog için yardımcı olmalarıdır.
Leave a Reply