GC TASARIM BASKI

 

GC TASARIM Baskı , kağıt ve Pvc üzerine baskılı tüm matbaa ve promosyon ürünlerinin ofset üretimini yapan, BLOKNOT , KATALOG , dergi , kitap ve KARTON ÇANTA konusunda uzmanlaşmış, son yılların önde gelen matbaa firmasıdır.

 

Amerikan Servis ve Ürün kutularınız gibi ürünlerde taklit edilmesi zor baskılarınızı titizlikle üreten, kitap ve dergi gibi çok sayfalı ürünlerinizde uygun fiyatlı kaliteli ürünler sunan bir matbaa firmasıdır.

Afiş Basımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Afiş Basımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

 
Reklam sektöründe basımı ve ucuz fiyatı oluşu sebebiyle afiş baskı tüm işletmelerin tercih ettiği olmazsa olmaz olan araçlardır. Sektörlerde çoğu işletmeler afiş basımı konusunda tercih etmelerin sebepleri olarak, müşterilerin reklama daha dikkat çekebileceğini ve de bu bağlamda daha çok satışların olabileceği görüşünde düşünmektedirler. Bizler de bu konuda bilgilerimizi tazelemek ve de ucuz afiş basımı nasıl elde edebiliriz, teknikleri nasıl olmalı diye bu makale ile karşınızda olmaktayız.
 

Afiş Basımı Nasıl Yapılır?

 
Afiş basımında, basılacak olan malzemelerin sayısı yüksek miktarda ise, ofset baskı dijital baskıya göre hem daha ekonomik hem de çözüm odaklıdır. Baskı yapılacak ara yüzün sayısı az ise, dijital baskı yapmak daha iyidir. Maliyeti açısından uygun olma fikri için bakıldığında az adet olan basımlarda dijital baskı önerilir, ancak ofset baskının basım kalitesini dijital baskı yakalayamadığı gibi ofset ile arasında çözünürlük olarak çok fark olduğu da bilinmelidir. Bu bağlamda afiş basımı ofset baskı tekniği çok başarılı daha başarılı basım sonuçları vermektedir. Ofset basımda, resimler ve yazıların netliği dijital baskıya göre çok daha iyi konumdadır. Ofset baskı dediğimiz zaman, 4 ana rengin birleşimi ( yani CMYK ) basım yapmakta iken, dijital baskı 3 ana rengin birleşimi ( RGB ) renkte baskı yapmaktadır. Ofset baskı için baskıya girecek olan materyal, afişin baskı sırasında fire vermemesi için tabakaya fazla kağıt konulur. Bu da doğabilecek baskı aşamasında kâğıdın sayısal olarak fire vermesi normal olacağından adette herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
 


 

Afiş Baskı Teknikleri

 

Organize matbaa işi yapan tüm firmaların yada ajansların genellikle, afiş basımı, ince kuşe kağıtları dediğimiz 105gr kuşe parlak kağıtlara baskı yapmaktadırlar. 110 gr kuşe, 1. hamur kağıtlar veya seçilen herhangi bir kâğıt da talep ve ihtiyaca göre baskı yapılabilmektedir. Kullanılan ölçüler ve ebatlar firmanın isteğine bağlıdır. 350 x 500 mm’den başlayarak 700 x 100 mm’ye kadar çıkabilen ve daha büyük olan boyutları vardır ve isteğe göre tek renk yada 4 renk baskı yapılabilmektedir.
 
Özel baskılı çalışmalarda selefon, lak ve varak baskı istenilebilmektedir. Ancak bunun için afiş baskı yapılacak kâğıdın en az 200gr kağıt olması gerekmektedir. Afiş ve poster baskılarında önemli olan, baskı kalitesidir. Bu nedenle, ofset baskının yarattığı mükemmellik en üst seviyededir. Bunun için kaliteli basım alabilmeniz için çalışmanız en az 300dpi yada 400dpi olması gerekmektedir.
 
Gc Tasarım, sizleri her türlü afiş ve poster baskısında, kalitesi ve işine verdiğini özveri sayesinde tüm ajans,matbaa ve grafik işi olan tüm müşterilerimize destek vermeğe devam edecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir