GC TASARIM BASKI

 

GC TASARIM Baskı , kağıt ve Pvc üzerine baskılı tüm matbaa ve promosyon ürünlerinin ofset üretimini yapan, BLOKNOT , KATALOG , dergi , kitap ve KARTON ÇANTA konusunda uzmanlaşmış, son yılların önde gelen matbaa firmasıdır.

 

Amerikan Servis ve Ürün kutularınız gibi ürünlerde taklit edilmesi zor baskılarınızı titizlikle üreten, kitap ve dergi gibi çok sayfalı ürünlerinizde uygun fiyatlı kaliteli ürünler sunan bir matbaa firmasıdır.

Katalog Basımı

Katalog basımı yapılır iken katalog için dikkat edilecek birçok husus mevcuttur.  Bir katalogun basımında öncelikli olarak kağıda dikkat edilir. Katalogun sayfalarının ve kapağının yapılacağı kağıt ham maddeleri öncelikle farklı olmak zorundadır. Kapak daha çok göz önünde olduğu için hasar alma ihtimali de daha fazla olmaktadır. Bu sebeple kapakta yer alan kağıdın ham maddesi sayfalardaki kağıdın ham maddesine oran ile daha kalın olmalıdır. Bu yüzden birçok katalog da kapağın ham maddesi olarak karton kullanılır iken sayfalarda ham madde olarak kağıt kullanılmaktadır.

katalog basımı

Ham maddenin dışında katalog için önemli olan bir diğer husus ise karton ve kağıdı renklendirmedir. Renklendirme için canlı ve pastel renklerin yanı sıra cansız ve kuru renkler kullanan firmalar da bulunmaktadır. Ancak renklendirmenin canlı ve pastel renklerden yapılması demek katalog ile ilgilenen bireylerin ilgisini daha fazla çekmek ve ürünlere olan ilginin daha fazla artırılmasına yardımcı olmaktadır. Renklendirmenin pastel olması küçük ya da büyük müşterilerin daha çok ilgisini çektiği gibi dağıtılan mağazalarda kenarda dururken bile bireylerin katalogu alıp içini karıştırmasına ve bakmasına sebep olmaktadır. Bunun dışında baskının eksiksiz ve sorunsuz olması demek ürün eksikliğinin ya da fazlalığının ortaya çıkmamasına sebep olmaktadır. Baskı aşamalarının da renklendirme ve kağıt kadar önemli olması ise baskıyı yapacak şirketler arasında daha fazla ayrım yapacak madde olmasına sebep olmaktadır.

Katalog basımı yorucu ve uzun birçok aşamadan meydana geldiği için genellikle katalog basımı yapacak şirketler arasında birçok ayrım yapılmaktadır. Örneğin renklendirmesi düzgün olmayan ya da kağıt ayrımını düzgün yapmayan veya baskıda hatalar meydana getiren bir katalog basımı firması toplumda yer alan birçok şirket ya da bireyin o firmayı tercih etmemesine sebep olmaktadır.

Yorumlar kapatıldı.